AKTUELNO

Mališanima koji se leče na pedijatrijskom odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije danas su obradovali glumci iz filma "Južni vetar", a novogodišnje paketiće obezbedila im je kompanija "Festo Srbija".

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević Petronijević podsetio je da je to tradicija već nekoliko godina, te da je s decom s tog odeljenja bilo raznih projekata, uključujući takmičenja u šahu, igranje video igrica, te druženja sa poznatim ličnostima.

Danas su mališanima u poseti bili mladi glumci Jovana Stojiljković i Miodrag Radonjić, a Petronijević napominje i da se upravo u takvim neformalnim razgovorima najviše sazna o tome šta je potrebno da bi uslovi lečenja i boravka bili što bolji.

- Danas smo zajedno sa lekarima i ljudima koji svakodnevno brinu o zdravlju i lečenju dece počeli razgovore o mogućem oplemenjivanju i sređivanju terase u jednom parku sa toboganima i klupama -  rekao je Petronijević.

Foto: Tanjug

Glumica Jovana Stojiljković je rekla da joj je pre svega drago što je dobila poziv za posetu dečjem odeljenju, uz poruku da je "bolest koju oni imaju i sa kojom se suočavaju trenutno stanje, te put ka izlečenju koji će oni preći i ostvariti svoje životne ciljeve".

- To je jedino u šta bi trebalo da verujemo kada su oni u pitanju - rekla je Stojiljkovićeva i dodala da je sa decom pričala o radosnim temama i svom poslu koji je njima zanimljiv. Direktor kompanije "Festo Srbija" Ivan Zekavica je sa ostalim gostima gostima mališanima uručio deci paketiće

#deca

#paketići

'